سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چه کنیم به سنگ صفرا دچار نشویم؟

 

سنگ کیسه صفرا

چه کنیم به سنگ صفرا دچار نشویم؟

کیسه صفرا کیسه کوچکی واقع در زیر کبد است. صفرای تولید شده توسط کبد، در کیسه صفرا ذخیره می‌شود. مهم‌ترین وظیفه صفرا، هضم چربی است . بعضی از مواد غذایی سبب تحریک کیسه صفرا می‌شوند که همراه با درد و سوزش است. گاهی اختلالات کیسه صفرا، مانند سنگ کیسه صفرا، با هیچ علامت اولیه ای همراه نیست که در صورت بزرگ شدن سنگ، عمل جراحی کیسه صفرا ضروری است

برخی از مواد غذایی سبب تحریک کیسه صفرا و بروز مشکلاتی می‌شود. این مواد غذایی عبارتند از  :

1- گوشت پرچرب

مصرف گوشت پرچرب، سبب افزایش عملکرد کیسه صفرا و افزایش تولید صفرا می‌شود که این فرآیند با التهاب صفرا همراه است. مصرف ماهی و حبوبات به جای گوشت قرمز توصیه شده است.

2- غذاهای سرخ شده

غذاهای سرخ شده و چرب سبب تحریک و التهاب کیسه صفرا می‌شوند.

3- غذاهای اسیدی

مصرف زیاد غذاهای اسیدی مانند مرکبات و قهوه، علاوه بر تحریک و التهاب کیسه صفرا، روی معده نیز اثر مخربی دارند.

4- محصولات لبنی پرچرب

محصولات لبنی پرچرب مانند خامه و شیر گاو، از مهم‌ترین مواد تحریک‌کننده کیسه صفرا هستند

5- غذاهای تصفیه شده

هر محصول تولید شده از آرد گندم و شکر تصفیه شده، مانند نان سفید، انواع شیرینی و پاستا، سبب تحریک کیسه صفرا می‌شود.

بیشتر غذاهای حیوانی مثل تخم مرغ، گوشت و شیر پرچرب و خامه سبب بالا رفتن چربی خون و کلسترول مضر خون می‌شوند. وقتی کلسترول خون بالا باشد جذب کلسترول در کبد بالاتر می‌رود و اشباع کلسترول در کیسه صفرا سبب تشکیل سنگ‌های دیگر می‌شود. روغن‌های گیاهی نسبت به کره و روغن‌های حیوانی بهترند زیرا کلسترول ندارند. روغن آفتابگردان، سویا و روغن زیتون همچنین روغن موجود در مغزها مثل گردو و بادام کلسترول ندارد و مصرف آنها توصیه می‌شود.

بهتر است شیر و ماست کم چرب را در برنامه غذایی خود قرار دهید و غذاهای سرخ کردنی و چرب، کنسرو ماهی، پنیر پیتزا و شیرینی‌های خامه ای به حداقل برسانید. نان‌های سبوس‌دار و غلات نیز با داشتن فیبر زیاد و ویتامین‌های B باید در رژیم غذایی گنجانده شود. سبوس و فیبر غذایی به صفرا متصل شده و به دفع آن از روده‌ها کمک می‌کند. بهتر است شیر و ماست کم چرب را در برنامه غذایی خود قرار دهید و غذاهای سرخ کردنی و چرب، کنسرو ماهی، پنیر پیتزا و شیرینی‌های خامه ای به حداقل برسانید. نان‌های سبوس‌دار و غلات نیز با داشتن فیبر زیاد و ویتامین‌های B باید در رژیم غذایی گنجانده شود. سبوس و فیبر غذایی به صفرا متصل شده و به دفع آن از روده‌ها کمک می‌کند.

 

منبع : کانال طب کهن 

https://telegram.me/tebbekohann